Rentalsplit meet en verdeelt verbruiksgegevens en kosten die samenhangen met het verbruik van energie, gas, warmte en/of water. U betaalt daarom altijd voor uw eigen verbruik en niet meer op basis van schattingen wanneer u een ruimte huurt.

Uw verhuurder maakt gebruik van Rentalsplit.

Dat is goed nieuws. Dit betekent namelijk dat u huurt bij een organisatie die op een open en eerlijke wijze met uw verbruik van elektra, gas, water en warmte omgaat*. De ruimte die u huurt is namelijk voorzien van een slimme tussenmeter die precies meet wat er in uw ruimte wordt verbruikt. Dit verbruik wordt ook maandelijks administratief met u afgehandeld.

Wat betekent dit voor u als huurder?

U betaalt precies wat u verbruikt. Voorheen betaalde u per maand op basis van uw huuroppervlak een afgesproken bedrag. Met Rentalsplit kan dit voorschot, op basis van inschatting, vervallen. U wordt dus niet belast met naheffingen. U wordt ook niet belast met het verbruik van uw medehuurders en zij niet met dat van u. Door het gebruik van de slimme meters hoeft u ook nooit meer aanwezig te zijn voor een meteropname.

Inzicht in uw verbruik

Omdat u maandelijks een factuur ontvangt, krijgt u een goed beeld van het verbruik van elektra, gas, water en warmte*. U krijgt, net als de verhuurder, toegang tot uw eigen gegevens in de Rentalsplitportal. Daarin is het mogelijk uw facturen en verbruikersgegevens in te zien en bij interesse te monitoren.

Besparing door bewustwording;

Een maandelijkse update van uw verbruik kan een vorm van bewustwording als aangenaam gevolg hebben. In de winter verbruikt u meer dan in de zomer, maar waarom is er verschil tussen de maanden oktober en november of april en mei?
Door de maandelijkse confrontatie met uw energieverbruik wordt het interessant om op zoek te gaan naar besparingsmogelijkheden. Kijk eens rond of alle apparatuur wel altijd aan moet staan. Dienen de stekkers van al uw aparaten wel altijd in het stopcontact moet zitten? Kan de verwarming niet een tandje lager als u niet aanwezig bent?

Al uw besparingsacties komen ten goede van uw factuur. Zo bent u zelf in control!

Geen ‘erfenis’ van de vorige gebruiker.

Bent u een nieuwe huurder? Dan begint Rentalsplit te meten, verdelen en factureren vanaf de datum die u en uw verhuurder zijn overeengekomen. Als uw voorganger een grootverbruiker was, bestaat de kans dat voorschotten zijn gestegen. U zou dan meer betalen dan u verwacht te verbruiken. Daarnaast is het altijd de vraag of uw verhuurder een teruggaaf met u verrekent. De meterstanden vanaf de start van uw huurperiode zijn ons nieuwe ‘nulpunt’.

één contact voor uw energie gerelateerde zaken.

Wanneer u vragen heeft over de factuur, of vragen heeft over energiegerelateerde zaken regelt u dat direct met Rentalsplit. U hoeft geen lange weg te bewandelen via de verhuurder naar een energiemaatschappij. Nooit meer van het kastje naar de muur. Rentalssplit heeft alle data bij de hand en voorziet u van uw factuur. U betaalt ook aan Rentalsplit dus ook voor de financiele afwerking, en vragen hierover, staan wij voor u klaar!

“Wanneer u huurt bij een organisatie die gebruik maakt van Rentalsplit, dan is dat goed nieuws. U huurt bij een organisatie die op een open en eerlijke wijze met uw verbruik van elektra, gas, water en warmte omgaat*.”

*NUTSvoorzieningen die Rentalsplit meet en verwerkt zijn afhankelijk van wat uw verhuurder bij Rentalsplit afneemt.

Neem contact op

Adres:Noldijk 31, 2991VH Barendrecht Telefoonnummer:088 44 22 989 E-mailadres:info@rentalsplit.nl Openingstijden:Maandag t/m vrijdag 08:30-17:00

Openingstijden 

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Contact opnemen

Noldijk 31
2991 VH Barendrecht
T: 088 44 22 989
E: klantenservice@rentalsplit.nl